Forskning: Lille vægttab øger chancen for overlevelse markant for kvinder med brystkræft

Et studie af 2400 kvinder med brystkræft har givet lægerne ny indsigt i, hvordan kvinder kan vinde kampen mod sygdommen.

Og det er hverken nye piller eller strålebehandling, der kan give en fordel mod kræftcellerne, men derimod et lille vægttab på 2-3 kg, der kan øge chancerne for overlevelse på med omkring 70 procent for nogle af de mest aggresive former for brystkræft, skriver The Telegraph 

Forskerne kalder det 'ekstraordinært vigtige resultater', og peger på, at vægttabet kan være ligeså effektivt som medicin. 

En teori er, at vægttabet reducerer niveauet af glykose og insulin, der ellers fungerer som næring til kræftcellerne.

Tidligere har forskning indikeret, at overvægtige kvinder var mere udsatte for brystkræft, ligesom det var sværere at behandle dem, og undersøgelsen var især opsigtsvækkende for de 20 procent af kvinderne, hvis brystkræft ikke skyldtes hormoner. 

- For 20 procent af kvinderne er dette ligeså godt som kemoterapi, siger professor Tony Howell fra Genesis, der er et center forebyggelse af brystkræft, til The Telegraph.

Selvom undersøgelsen og resultaterne er lovende, så er gruppen af undersøgte patienter stadig forholdsvis lille, men forskerne er optimistiske i forhold til den videre forskning, skriver avisen. 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip