Forskningssamarbejde skal slippe 4G-kræfterne løs

Smartphones, der anvender den nye 4G LTE teknologi, bliver stadig mere almindelige. Selv om de giver adgang til højere datahastigheder, lider de under nogle fundamentale begrænsninger. En af udfordringerne er, at 4G LTE teknologien i høj grad er baseret på at genanvende de samme frekvenser. Det fungerer fint, så længe relativt få brugere deles om ressourcerne, men når antallet af brugere stiger, vil det store genbrug af ressourcer medføre en betydelig mængde forstyrrelser, som forringer forbindelsen.

- Den opnåelige datahastighed i 4G LTE vil ofte være begrænset af interferens, så produkterne slet ikke udnytter det potentiale, som 4G LTE bringer med sig, forklarer senior specialist Lars Christensen fra virksomheden Renesas Mobile Europe, der designer og producerer modems til bl.a. 4G LTE mobiltelefoner og dataterminaler.

Teori skal møde praksis
Citronen er altså presset til det yderste, og fremtidens brugere risikerer at opleve et betragteligt gab mellem teori og praksis. Af den grund går Renesas Mobile Europe nu sammen med Aalborg Universitet i et erhvervspostdoc-projekt, hvor målet er at få teori til at møde praksis, så nogle af de problemer, som opstår i dag, kan undgås, og det fulde potentiale i 4G LTE kan udnyttes.

- Forskning i trådløs kommunikation er accelereret kraftigt det seneste årti, hvilket har affødt mange banebrydende koncepter så som mobiltelefoner med mere end én antenne. Det teoretiske potentiale er enormt, men 4G LTE teknologien udnytter det ikke til fulde. I dette projekt vil vi udvikle og tilpasse kommunikationsteknologierne til funktioner i nye produkter, der bruger mobilnettet, siger Petar Popovski, professor ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet.
 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip