Forskrækkede investorer presser aktiemarkeder i Asien ned

Aktiemarkederne i Asien er tirsdag igen ramt af markante fald.

I Hongkong dykker kurserne med mere end tre procent, og indekset er tirsdag på det laveste niveau siden juli 2013. Samtidig ligger de kinesiske børser knap to procent lavere.

I Tokyo er der også flere sælgere end købere. Aktieindekset i Tokyo mister 2,8 procent og er på det laveste i otte måneder.

Det er usikkerhed om Kinas økonomiske vækst, der forskrækker investorerne.

Kina har devalueret sin valuta i et forsøg på at give sine eksportvirksomheder bedre vilkår, efter at en lang stribe af økonomiske nøgletal har ligget til den sløve side de seneste måneder.

- Afmatningen i Kina spreder sig til andre asiatiske økonomier samt Brasilien og Australien, siger Toshihiko Matsuno, chefstrateg hos SMBC Friend Securities, til Bloomberg News.

Han frygter, at svækkelserne i flere af de nye vækstlande kan sende rystelser gennem verdensøkonomien.

- Vi ved stadig ikke, hvornår frygten for Kinas afmatning forsvinder på markederne, tilføjer han.

Kina ventes i år at opleve sin svageste økonomiske vækst i et kvart århundrede. Seneste dårlige nyhed var en nedgang i de store industrivirksomheders indtjening på 8,8 procent i august.

Forbrugernes syn på fremtiden er desuden blevet mere dyster i takt med de faldende aktiekurser, som har udhulet mange private investorers formuer.

Tirsdagens negative stemning på børserne i Asien kommer efter en tilsvarende dårlig mandag på Wall Street i USA. Her lukkede de toneangivende indeks mandag mellem to og tre procent lavere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip