Forslået Fuglsang: Jeg satsede for meget

Jakob Fuglsang er sluppet med et kødsår på knæet og overfladiske skrammer, efter at han styrtede på Tour de Frances enkeltstart lørdag eftermiddag.

Astana-rytteren kom i karambolage med en kantsten og måtte en tur i asfalten, og han erkender bagefter, at gode mellemtider fik ham til at køre lidt hurtigere i svingene, end han måske burde.

- Jeg satsede nok lidt for meget, men det gik godt i de første par sving, og så ville jeg jo bare blive ved på samme måde. Ikke mindst fordi mellemtiden var god. Engang imellem må man satse lidt. I dag blev det bare lidt for meget, siger Jakob Fuglsang.

Fuglsang kørte de 13,8 kilometer på 16,22 minutter, hvilket blot rakte til en placering som nummer 126, men danskerens humør har ikke taget skade af den hårde medfart.

Blodet flød ellers fra top til tå i hans venstre side, da han kom tilbage til holdbussen.

- Jeg har fået et hul på knæet, og lægen siger, at det vil være der, indtil vi når Paris. Han skal tage sig af det hver dag. De andre skrammer tror jeg ikke, jeg kommer til at mærke så meget til. Det er meget overfladisk, mener danskeren.

Hans hold fik en mildest talt dårlig optakt til Touren, da holdets hollandske rytter Lars Boom afleverede en test med for lavt kortisolniveau.

Meldingerne fredag aften lød på, at Boom skulle trækkes ud af løbet, men Astana fik nej til at hente en afløser ind, og derfor valgte holdet at trodse holdsammenslutningen MPCC's regler og køre med Boom alligevel.

- Det var ikke gode nyheder at få lige inden, man skulle til at sove. Men man skal huske, at det ikke er noget, der er i nærheden af en positiv dopingtest, og i forhold til UCI's regler er det ikke noget problem, påpeger Jakob Fuglsang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip