Forslag: Sæt bulldozere ind for at løse motorvejskaos

admin

424 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Det trafikale kaos på de danske motorveje er så slemt, at Dansk Industri, DI, foreslår, at man sætter bulldozere ind for at rydde op efter trafikuheld, når en lastbil er havareret, eller når ødelagte personbiler skaber lange køer.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er nødvendigt at gå mere hårdhændet til værks efter et uheld. Hvor længe skal man sidde i en bilkø og vente på, at nogen tager stilling til, om lasten på en lastbil vil tage skade af at blive fjernet fra vejen, lyder det fra branchedirektør Michael Svane fra DI Transport.

- I Singapore bulldozer man straks et køretøj ud til siden, mens man gør noget tilsvarende i Tyskland, Sverige og Holland. Vi er også nødt til at gribe ind.

FDM støtter forslaget, mens både politiet og transportministeren er klar til at drøfte, hvordan man kan gribe mere kontant ind ved motorvejsuheld.

Forslaget kommer som reaktion på, at stadig flere vognmænd og lastbilchauffører opgiver at køre på motorvejene på grund af bilkøerne og i stedet trækker ud på de mindre veje.

Problemerne er særligt store på den østjyske motorvej E45. Flere vognmænd fortæller til Jyllands-Posten, at de har bedt deres chauffører undgå motorvejen i myldretiden, fordi risikoen for at blive fanget i en kø er for stor.

Afdelingschef i FDM Torben Lund Kudsk betegner situationen som uholdbar.

- Vi må finde en model, hvor man står klar med det nødvendige materiel til hurtigt at reagere, siger han.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er positiv over for forslaget.

- Det er vigtigt med en effektiv håndtering af uheld, så vejtrafikken ikke blokeres i længere tid. Jeg vil derfor bede Vejdirektoratet tage en dialog med DI. Vi kan komme langt, hvis vi bliver bedre til at samarbejde, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/