Forsøgte at dræbe ekskæreste og søn: Skal nu ti år i fængsel

Skrevet af admin

22/06/2015

Dagens topnyheder

Et nævningeting i Retten på Frederiksberg har mandag idømt en 42-årig mand ti års fængsel for at forsøge at dræbe sin ekskæreste og deres fælles barn, en søn på dengang 16 måneder.

Kvinden og barnet var i livsfare efter overfaldet med kniv, tramp og spark på Tornsangervej i Københavns nordvestkvarter i august sidste år.

Retten har fundet det bevist, at manden opsøgte kvinden i hendes hjem og overfaldt hende efter et skænderi. Både kvinden og sønnen blev stukket flere gange i halsen og i brystet med en urtekniv.

Retten mente, at manden ville dræbe kvinden og barnet, og at der derfor var tale om drabsforsøg.

Overfaldet blev standset af nogle mennesker, der kom løbende til. Havde de ikke grebet ind og sørget for akut lægehjælp, var de to ofre omkommet. Begge har fået alvorlige invaliderende skader, som de aldrig kommer over.

Retten har også bestemt, at manden, der er somalisk statsborger, skal udvises af Danmark for bestandigt.

Anklageren havde forlangt, at manden blev idømt tidsubestemt forvaring, men såvel nævningene som de juridiske dommere fandt den 42-årige egnet til en almindelig fængselsstraf.

Straffen blev fastsat til ti års fængsel, men i nævningetinget var der en stemme for 11 års fængsel og to stemmer for 12 års fængsel.

I en nævningesag er der i alt 12 stemmer, når straffen skal fastsættes. Tre juridiske dommere har hver to og seks nævninge har hver en stemme.

Den 42-årige var i forbindelse med en tidligere dom for røveri blevet udvist, og hans hjemsendelse var ved at blive arrangeret. Mandag enedes retten om igen at udvise ham for bestandig.

Den dømte tog betænkningstid og overvejer nu, om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/