Forsvarer: 20-årig burde ikke være dømt for drab

20-årige Arvadan Kamali-Sarvestani, der har erkendt at have stukket en 18-årig i maven med en kniv, burde ikke være dømt for drab.

Det siger forsvarer Jane Ranum, efter at Retten på Frederiksberg fredag har idømt manden 12 års fængsel.

- Det her er en sag, som helt klart skal prøves i Østre Landsret, siger forsvareren,

Dommen blev anket på stedet. Forsvareren bemærker, at en nævning var enig med forsvaret. De resterende fem nævninge og tre dommere valgte at kende Arvadan Kamali-Sarvestani skyldig i manddrab.

Ifølge Jane Ranum er det ikke bevist, at den 20-årige havde til hensigt at dræbe, og derfor mener hun, at han bør dømmes for vold med døden til følge.

- Det handler om, om man har accepteret, at det skulle ende med død. Der er trods alt forskel på at begå vold mod en person, og på at have accepteret at det kan ende med, at vedkommende dør af det, siger forsvareren.

En mandag i september sidste år opsøgte Arvadan Kamali-Sarvestani 18-årige Taher Ben Tarek Saadaoui på handelsgymnasiet Niels Brock på Frederiksberg.

Der havde været rygter om, at Taher Ben Tarek Saadaoui havde lagt an på Arvadan Kamali-Sarvestanis kæreste.

De begyndte at diskutere, og på et tidspunkt skulle Taher Ben Tarek Saadaoui have kaldt kæresten en "so". Arvadan Kamali-Sarvestani har forklaret, at det fik ham til at miste kontrollen.

Taher Ben Tarek Saadaoui blev stukket i maven med et enkelt knivstik, der gik gennem leveren og legemspulsåren. Selvom han blev kørt på Rigshospitalet kort efter, lykkedes det ikke lægerne at redde hans liv.

Anklager Jakob Buch-Jepsen, der havde krævet 12 og et halvt års fængsel, erklærer sig tilfreds med dommen.

- Nævningetinget efterkom anklagemyndighedens syn på sagen, nemlig at når man stikker med en kniv på den her måde en gang mod maven, så kan man altså blive dømt for drab, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip