Forsvarer i fugeskumssag: Tiltalte ydede førstehjælp

På under et sekund bliver en stor mængde fugeskum trykket ned i halsen på den 45-årige Karin Barfod, og den tiltalte går i panik over, at han under sexlegen har taget fejl af flødeskum og fugeskum.

Efter at have fået vendt hende om på maven i sengen, går den tiltalte i gang med at yde førstehjælp. Men det lykkes ikke at få fugeskummet ud af hendes hals, og hun mister hurtigt bevidstheden, da fugeskummet udvider sig i luftrøret.

Sådan forklarer den 45-årige tiltalte mands forsvarer, Lone Refshammer, at det gik til, da Karin Barfod blev kvalt af fugeskum i en campingvogn i Roskilde-området i oktober sidste år.

I Retten i Roskilde sidder tiltalte med hovedet i hænderne og græder. Anklager Peter Ahleson har netop argumenteret for, at man simpelthen ikke kan tage fejl af en dåse flødeskum og en dåse fugeskum. Men her er forsvareren lodret uenig.

- Der er ikke mange, der i en sexrus ville bide mærke i, at den ene dåse er lidt anderledes end den anden, siger Lone Refshammer.

Da den tiltalte opdager, at Karin Barfod er død, ringer han ikke efter hjælp, men pakker hende ind i plastikposer og kører liget ud til en container et stykke derfra.

- Han aner ikke, hvad han skal gøre, og han tænker på den situation, han er i. Han sidder i en campingvogn med en kvinde, som ikke er hans kone, og han er forelsket i en helt tredje.

- Selvfølgelig skulle han have ringet efter en ambulance, men han er ikke rationel. Han er bange for, at ingen vil tro på ham, siger Lone Refshammer.

Hun ser heller ikke noget underligt i, at den tiltalte ville ud i sin uopvarmede campingvogn, som stod til vinteropbevaring, for at have sex med Karin.

- Campingvognen var hans fristed. Han opholdt sig der meget, han overnattede der, og han har også haft sex med sin anden elskerinde der to gange, siger forsvareren under sin procedure.

Hun mener, at tiltalte skal frikendes for drab.

Tiltalte har ifølge forsvareren ikke noget motiv for at slå Karin Barfod ihjel. Han var forelsket i en anden og var derfor ikke jaloux over, at Karin måske havde mødt en mand.

- I øvrigt ville ingen ved sine fulde fem slå ihjel på den måde, siger Lone Refshammer.

Der ventes at falde dom i sagen i denne uge.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip