Forsvarer i hackersag: Der kommer et erstatningskrav

I 16 måneder har en 21-årig dansker siddet varetægtsfængslet i Danmarkshistoriens største hackersag.

Men han er kun blevet idømt seks måneders fængsel fredag i Retten på Frederiksberg, og det kommer til at have et retlig efterspil, lyder det fra hans forsvarer, Michael Juul Eriksen.

- Nu har han allerede siddet over et år, og derfor skal han også kun betale en fjerdedel af sagsomkostningerne.

- Men der kommer til at være et retligt efterspil i forhold til erstatning, siger han.

Erstatningskravet kommer til at være på en kvart million kroner, og forsvareren vil også rejse et krav om tabt arbejdsfortjeneste, ifølge DR.

Men ellers er forsvarer Michael Juul Eriksen tilfreds med straffen, som hans klient modtog.

- Vi er tilfredse med dommen. Den lå også et stykke fra de to år, som anklagemyndigheden havde krævet, siger han.

Danskeren JKT har siddet fængslet næsten et år mere end den udmålte straf. Derfor blev han også løsladt efter torsdagens retsmøde til stor glæde for de fremmødte tilhørere.

Sagen drejer sig om omfattende hacking i et stort dataanlæg hos it-virksomheden CSC.

Torsdag kendte retten den 30-årige Gottfrid Swartholm Warg skyldig i selve hackerangrebet mod it-virksomheden, mens den unge dansker blev kendt skyldig i medvirken til forsøg på hacking.

Ved domsafsigelsen fredag besluttede svenskeren i modsætning til sin medtiltalte at anke til Østre Landsret. Han blev idømt tre og et halvt års fængsel.

- Dommen isoleret set er ikke så skæv, som jeg havde frygtet. Men min klient er uskyldig, og derfor er der ingen tvivl om, at dommen skulle ankes, siger hans forsvarer, Luise Høj, og fortsætter:

- Jeg noterede mig også, at et par af nævningene stemte for at frifinde min klient. Alene det er en årsag til at få prøvet sagen en gang til, siger hun.

Retssagen blev indledt 2. september. Warg blev anholdt i august 2012 i Cambodja, mens JKT blev anholdt i juni 2013 i København.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip