Forsvarer i pædofilisag: Anklage om babykøb er tynd

Der er ikke fugls føde på anklagen om, at den 48-årige tiltalte i den store pædofilisag fra Randers skal have haft til hensigt at købe et barn i Rumænien.

Sådan lyder det onsdag fra den tiltaltes forsvarer, Søren Salomonsen, der har indledt sin afsluttende procedure.

- Politiet har med stor indsats og nidkærhed forsøgt at skaffe yderligere beviser, fordi de godt vidste, det var tyndt. Det er ikke lykkedes at skaffe et eneste bevis i en ellers massiv efterforskning, siger Søren Salomonsen.

Den tiltalte erkender sig delvist skyldig i at have krænket to af sin vens børn, og han erkender at have besiddet børnepornografiske videoer og billeder.

Men tiltalte bestrider, at der er noget som helst om snakken om at købe et rumænsk barn med henblik på seksuelt misbrug.

Anklagen bygger udelukkende på en chatsamtale mellem to venner i det pædofile miljø. Det er ikke tilstrækkeligt til at fastslå, at det var den tiltaltes plan, lyder det fra advokaten.

- Det overordnede formål var en drengetur. Det var et spontant indfald pludselig at tage til Holland og derfra videre til Rumænien, siger forsvareren.

Den manglende dokumentation for planen om at købe en baby medfører ifølge forsvareren, at den tiltalte bør frifindes for dette forhold.

Anklageren mener, at den 48-årige skal idømmes forvaring på ubestemt tid, men det skyder langt over målet, lyder det fra Søren Salomonsen.

Han argumenterer for, at den tiltalte maksimalt kan idømmes tre års fængsel, fordi han kun i få tilfælde direkte har været involveret i seksuelle overgreb, mens resten af forholdene går på besiddelse, distribution og involvering "på distancen".

Søren Salomonsen mener ikke, den tiltalte kan siges at være så farlig, at forvaring er påkrævet, sådan som Retslægerådet ellers har udtalt.

- Den tiltalte er dømt én gang for vold gennem sit 48 år lange liv. Ellers har han ikke andet, siger forsvareren.

- De få forhold, hvor han er tiltalt for direkte kontakt, er efter vores vurdering ikke andet end blufærdighedskrænkelse. Det er ikke sket over tid, men i enkeltstående situationer, hvor børnene er kommet hos tiltalte og ikke opsøgt af tiltalte, siger Søren Salomonsen.

Sagen fortsætter med replik fra anklageren over middag. Der falder dom i sagen 4. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip