Forsvarer i sag om terrorplaner betvivler sagens tyngde

En 24-årig tidligere syrienkriger, som tirsdag har fået forlænget sin varetægtsfængsling i den såkaldte Kundby-sag om forsøg på angreb på to skoler, burde være blevet løsladt.

Det siger hans advokat, Henrik Garlik, som ikke mener, at der længere er grundlag for at holde manden bag tremmer.

I sagen, som forsvareren kalder "højst usædvanlig", er også en 16-årig pige fra Kundby fængslet.

Næsten to måneder efter hendes anholdelse er det kommet frem, at hun er sigtet for at planlægge terrorangreb mod to skoler - folkeskolen Sydskolen i Fårevejle og den jødiske privatskole Carolineskolen i København.

Den 24-årige mand er sigtet for at have medvirket til den 16-åriges planer. Han blev anholdt 14. januar - dagen efter den 16-årige. De nægter sig begge skyldige.

- Efter min opfattelse skulle der ikke være sket varetægtsfængsling, siger Henrik Garlik.

Han sætter spørgsmålstegn ved, at sagen overhovedet er blevet rejst.

Alle retsmøder i sagen har været lukket for offentligheden, hvorfor det ikke er muligt for hverken anklager eller forsvarer at komme ind på detaljer i sagen. Derfor kan Henrik Garlik heller ikke uddybe sin kommentar.

Den 16-årige pige blev tirsdag fængslet i surrogat i en institution for unge. Hun har indtil nu siddet i en almindelig arrest sammen med voksne.

Hendes advokat, Nima Nabipour, er tilfreds med, at offentligheden har fået at vide, hvad sigtelserne lyder på.

Han argumenterede tirsdag for, at retsmødet skulle foregå for åbne døre. Men dommeren valgte at lukke dørene af hensyn til den videre efterforskning.

- Jo mere man prøver at lukke af, jo mere mystisk bliver sagen, siger Nima Nabipour.

Næste retsmøde i sagen er 30. marts, hvor en dommer igen skal tage stilling til, om de to sigtede skal forblive varetægtsfængslet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip