Forsvarer i skudsag: Kun offeret handlede hensynsløst

En politibetjent gjorde intet forkert, da han i november 2013 affyrede tre skud med sit tjenestevåben, da en beruset kører af en såkaldt tuktuk-knallert kom kørende imod ham.

Det mener Mette Grith Stage, der er forsvarer for den voldstiltalte 32-årig politibetjent, i sin afsluttende procedure i Retten i Aarhus torsdag.

- Der var kun én, der handlede hensynsløst. Og det er den forurettede, René Jørgensen. Han vælger at køre hjem fra byen i Aarhus med en promille langt over det tilladte, siger Mette Grith Stage.

Den tiltalte politibetjent affyrede tre skud, og René Jørgensen blev ramt af et enkelt skud i underbenet.

Betjenten har gennem hele sagen nægtet sig skyldig. Han handlede i nødværge, da han var bange for at blive kørt ned af tuktuk'en, har han hævdet.

- Min klient sigtede efter noget mekanisk på tuktuk'en og forsøgte derved at undgå at ramme føreren, og det er fuldstændig i overensstemmelse med hans træning og uddannelse, siger Mette Grith Stage.

Efter skudepisoden kolliderede René Jørgensen med to politivogne. Det viste sig, at han havde en promille på 2,26.

Mette Grith Stage kræver den tiltalte betjent frikendt, mens senioranklager Line Scharf kræver manden idømt mindst tre måneders fængsel.

Ifølge politibetjenten kørte tuktuk'en med en hastighed på omkring 45 kilometer i timen. René Jørgensen har tidligere hævdet, at han kørte 20 kilometer i timen.

Politiets undersøgelser har senere vist, at tuktuk-knallerten har en topfart på 31 kilometer i timen.

Episoden fandt sted i Ridderstræde i Aarhus 1. november 2013.

Sagen blev indledt onsdag, og der falder dom fredag middag.

Tidligere har en række betjente, der var på arbejde med den tiltalte, vidnet, mens en cyklist også har afgivet forklaring.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip