Forsvarer: Livstidsdom for advokatdrab er for voldsom

Da man alligevel ikke kan idømmes en højere straf end fængsel på livstid, vil forsvareren til en nu livstidsdømt 67-årig mand sandsynligvis råde ham til at anke dommen.

Det siger hans forsvarer Merethe Stagetorn, efter at Retten på Frederiksberg har valgt at idømme den 67-årige Jørgen Saugsted livsvarigt fængsel for at dræbe advokat Anders Lindholt og forsøge at dræbe sin tidligere svigersøn i fogedretten i København sidste år.

- Overordnet vil jeg beskrive sagen som en meget usædvanlig sag. Jeg vil også beskrive den som en sag, hvor jeg synes, at sanktionen er voldsom og også voldsommere, end den nødvendigvis skal være.

- Så derfor vil mit råd nok være, at han skal anke den, siger Merethe Stagetorn.

Hun havde ikke forventet, at han ville blive idømt mere end 16 års fængsel for drabet og drabsforsøget, som fandt sted 16. september sidste år.

- Det kan godt være, at det lyder absurd, når jeg siger det: Men det er jo kun et menneske, der er dødt. Vi har sager, hvor to, tre eller flere er blevet dræbt, og hvor man alligevel ikke har idømt livstid.

- Så jeg bedømmer det rent juridisk som en meget streng straf, siger hun.

Anklageren i sagen, Stig Fleischer, havde i sin procedure krævet Jørgen Saugsted idømt fængsel på livstid.

- Det er en hård straf, han har fået. Men det er også en meget alvorlig forbrydelse, han har begået. Han har dræbt et andet menneske og har været meget tæt på at slå yderligere et menneske ihjel. Og det medfører nødvendigvis en hård straf, siger han.

Han mener ydermere, at drabet havde karakter af likvidering.

Da dommen blev afsagt, sad Jørgen Saugsted roligt og lyttede til dommeren. Igennem hele sagen har han været bemærkelsesværdigt rolig og fattet. Lydbånd fra retten, hvor han skød mod advokaten og sin svigersøn, vidner også om en yderst rolig drabsmand.

- Han er ikke en person, som bærer sine følelser udenpå. Men selvfølgelig var han rystet over dommen. Det må jeg antage. For når man er 67 år, så er livstid voldsomt, siger Merethe Stagetorn.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip