Forsvarer om sygehus-dødsfald: Jeg kan huske Plejebo

Ingen ved endnu, hvad sigtelserne mod en ung kvinde, der er sigtet i forbindelse med mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus, går ud på.

Men hendes egen forsvarer har nævnt den berømte Plejebo-sag ved et retsmøde i Nykøbing Falster mandag.

- Jeg er så gammel, at jeg kan huske Plejebo-sagen, og min klient skal ikke kastes for pressen, siger advokat Torben Groth Madsen.

Bemærkningen faldt i forbindelse med forhandlingen om, hvorvidt sagen skal behandles for såkaldt dobbeltlukkede døre. Det skal den, har retten bestemt, og det betyder, at offentligheden er afskåret fra at høre sigtelsen mod den unge kvinde.

Kvinden er anslået i starten af 20'erne. Hendes hår er langt og mørkt og samlet i en hestehale. Hun er iført træningsbukser, træningstrøje og øreringe, og ansigtet har en alvorlig mine.

Politiet har indtil videre kun oplyst, at sagen drejer sig om mistænkelige dødsfald på sygehuset i Nykøbing Falster. Sygehuset har oplyst, at det er sygehusets ledelse, som har foretaget anmeldelse i sagen.

I Plejebo-sagen fra 1990'erne blev en kvinde mistænkt for at stå bag mere end 20 dødsfald på plejehjemmet Plejebo i København. Anklagemyndigheden endte med at opgive sagen.

Dommer Henning Larsen har besluttet, at retsmødet skal foregå bag lukkede døre:

- Der er tale om en alvorlig sigtelse, og vi befinder os i det helt indledende stadie af efterforskningen.

- Der er et hensyn at tage til de pårørende i sagen, der er et hensyn til den sigtede, og så er der hensynet til politiets videre efterforskning, som taler for, at dørene skal lukkes, siger Henning Larsen.

Dommerens formulering om, at det er "alvorlig sigtelse", er altså det tætteste, vi indtil videre er kommet på, hvilken paragraf i straffeloven der kan være tale om.

Da det angiveligt handler om at forvolde andres død, vil de mest sandsynlige paragraffer være forsætligt manddrab, der kan give op til livstid, og uagtsomt manddrab, som under særligt skærpende omstændigheden kan give op til otte års fængsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip