Forsvarer: Rockermorder skal frifindes i røverisag

admin

|

05/08/2014

Dagens topnyheder

Anklagemyndigheden har ikke ført bevis for, at en 33-årig mand deltog i et groft røveri mod Kongsted Sparekasse i 2012.

Det mener advokat Casper Andreasen, som repræsenterer den 33-årige KSK, der sammen med et yngre brødrepar er tiltalt i sagen.

- Der er ingen beviser, der placerer min klient i nærheden af gerningsstedet på gerningstidspunktet, siger Casper Andreasen tirsdag ved Retten i Næstved, hvor sagen mod de tre mænd nærmer sig sin afslutning.

Anklager Anne Marie Fink har dog fremlagt et dna-spor fra et dynebetræk og en jakke, som var i sparekassen, der peger i retning mod den 33-årige mand.

- Der er tale om et spor, hvor sandsynligheden for, at det er afsat af min klient, er relativt lav i relation til, hvad man ellers ser som bevis i straffesager, siger Casper Andreasen.

Advokaten mener heller ikke, at der er ført bevis for, at 1,6 millioner kroner, som KSK var i besiddelse af, da han blev anholdt, stammer fra røveriet.

- Der er ikke så meget som en eneste erindringsmønt eller andet, som stammer fra de mange kundebokse, der blev tømt under røveriet, siger Casper Andreasen.

Heller ikke en række dollarsedler, som KSK var i besiddelse af, kunne føres tilbage til sparekassen, som ellers havde registreret serienumre på en del af deres dollarsedler.

Den 33-årig mand blev tilbage i 2000 dømt for at have dræbt en ledende bandidosrocker. En af de to brødre, som er tiltalt i sagen - lillebroren - er medlem af Hells Angels.

Hans advokat, Henrik Stagetorn, afviser også pure, at anklagemyndigheden skulle have ført tilstrækkeligt med beviser i sagen.

- Der er indicier og ting, som muligvis kunne pege på min klient, men der er altså ikke tilstrækkeligt med bevis til en domfældelse, siger Henrik Stagetorn.

Røveriet mod sparekassen var særdeles velplanlagt. Over knap halvanden time overmandede røverne de ansatte en efter en i takt med, at de mødte på arbejde. Også en kunde, der ankom til banken, blev beordret ned at ligge.

Alle bankens bokse blev tømt - blandt andet 90 kundebokse - og det samlede udbytte var ifølge anklagemyndigheden enormt. Værdierne er opgjort til 8,5 millioner kroner.Der ventes dom i sagen 12. august.

/ritzau/