Forsvarer slagtning af Tarzan: Læs hele brevet af Carl og Niels Plum

Ann Katrine Warren

|

02/07/2013

Dagens topnyheder

Mandag aften lagde Camilla Plum et brev på sin Facebook-profil. Brevet er forfattet af hendes 24-årige tvillingesønner Carl og Niels, som forsvarer, hvorfor de slagtede den lille shetlandspony Tarzan på stranden ved Tisvildeleje op til Sankt Hans. Her får du hele brevet:  

Dette brev vil vi gerne tilegne en pige, som en aften på stranden så noget, som hun på ingen måder var klar til.

det er også i respekt for de mennesker, som er vokset op i en fuldstændig anden kontekst og som er oprørte. Vi forstår hvis i er oprørte, vi får selv kvalme af at læse de overskrifter, som har gået danmark rundt på det seneste, og som vi kan genkende meget lidt af. vi håber at folk synes at sagen er forklaret og afmystificeret efter denne skrivelse, ellers må i lade os det vide.

vi synes kærlighed har været en mangelvare i medierne på det sidste, derfor vil vi gerne skrive noget om det.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

kærlighed er en skinnende juvel som vi fik af vores forældre da vi blev født.

hele vores liv har vi været i nær og kærlig kontakt med dyr og mennesker. vi er opfostret med kærlighed, tolerance og ansvar og giver det videre med den største selvfølgelighed i verden. at pine andre væsener er altså ikke noget vi har i os. vi har fået sunget godnat sange, er blevet strøget gennem håret og har haft vores egen køkkenhave siden vi var små. vi har hjulpet alt fra katte til køer med fødsler, vi har opflasket vores eget gedekid og vores egen krage, og lavet små bandager til katte der har brækket benet.

vi har også i den samme kærligheds interesse aflivet dyr der var uhjælpeligt syge af den ene eller anden grund, ligesom vi, med tungen lige i munden, har været med til at slagte dyr når de skulle spises.

for vores familie er der ingen modsætning imellem at have respekt og omsorg for dyr og - når tiden er inde - slagte dem for at spise dem.

vi er overbeviste om at kontakten med det man spiser er vigtig at have - den enorme afstand som mange har til produktionen af mad, mener vi er en af årsagerne til at vores art er ved at tømme skovene for træer og havene for fisk. vi kan som mennesker ikke længere se vores eget aftryk, vores skygge er blevet usynlig for os. i afstanden
fra ens mund til den mark man spiser af, fra ens tankstation til irak, fra ens iphone til en mine i congo kan der - til syneladende uden nogens vilje - finde enorm grusomhed sted.
at der ligger døde hjorte, fugle og tudser overalt på vejene, at abernes og tigrenes regnskov snart er forsvundet for evigt imens det kunne være anderledes - DET er noget vi synes er bekymrende og bestialsk, selvom kæden hele vejen er spundet af forståelige, menneskelige og tit kærlige handlinger. det er en meget systematisk, sikker og forudsigelig undergang af alt hvad vi elsker - både civilisation og natur.

LÆS OGSÅ: Camilla Plums sønner forsvarer "smuk slagtning" af pony

i vores allesammens store, unge verden er oldgamle instinkter faret vild. de fleste ser aldrig hvor deres mad kommer fra. hvis flere selv dyrkede, opfostrede og slagtede deres mad ville meget af denne grusomhed høre op, for de mennesker der var med til at skabe den, ville se den.

hvad der åbenbart overrasker mange er, at en slagtning af et dyr indebærer at man tager et liv, og parterer dyret. det er ikke noget man gør for sjov. man koncentrerer sig om at gøre det ordenligt, man sørger for at dyret er afslappet og intet mærker. ret beset er det ikke mere grusomt end at gå ud i sin have og plukke en squash.

den nu danmarksberömte hest tarzan - eller dennis-brian som vi faktisk kaldte ham - er afleveret til en dyrlæge som vil foretage de nødvendige undersøgelser. disse undersøgelser vil vise at ponyen var afslappet da den fik et slag i panden, hvorefter den øjeblikkeligt tabte bevidstheden og fik halsen skåret over. en mere umærkelig død findes simpelthen ikke. det hele foregik et sted som vi synes er utrolig smukt - stranden i tisvilde ved solnedgang. hvis man forestiller sig at et dyr har en ånd, er dette et skønnere sted end de fleste dyreånder får lov at rejse fra.

begivenheden placerede ved flere ulykkelige omstændigheders sammentræf vores familie foran pressens ustoppelige tog.

vi vil gerne sige dybt og inderligt tak til de der holdt hovedet koldt da lynch-stemningen imod vores familie kogte over. tak, i sidder på tronen i vores hjerter.

LÆS OGSÅ: Nybagte mødre er mere optaget af Facebook end baby

vi vil også takke vores familie for at vise os hvor stærke I er. tusindvis af trusler, hvoraf nogle ville få de spanske inkvisitorer til at blegne, har været svært at håndtere.

det er vores håb at vi allesammen i fremtiden vil være bedre til at identificere og angribe de virkelige trusler imod naturen og os selv - der er nok at tage fat på, og vores verden afhænger af det.

Carl og Niels Plum