Forsvarets Efterretningstjeneste opretter hackerakademi

Skrevet af admin

16/03/2016

Dagens topnyheder

Behovet for selvlærte, nørdede it-talenter hos Forsvarets Efterretningstjeneste er blevet så stort, at efterretningstjenesten opretter et slags hackerakademi. Det skriver Politiken onsdag.

Deltagerne på akademiet skal vise deres talenter og skærpe deres evner, som skal bruges til at bryde ind i fremmede magters og terrororganisationers it-systemer og computere.

Ifølge chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, er det en udfordring at finde tilstrækkeligt med folk i et lille land som Danmark.

- Det her handler ikke om fuldt kapable hackere - dem er der forhåbentlig ikke alt for mange af derude - men folk, der har grundkompetencerne, som vi så kan bygge videre ovenpå, siger han til Politiken.

It-nørderne skal igennem et fire måneders udvælgelsesforløb et hemmeligt sted i Københavnsområdet, og såfremt man også kan få statens sikkerhedsgodkendelse, vil man blive indrullet i Forsvarets Efterretningstjenestes Computer Network Exploitation.

Med til udvælgelsesprocessen vil der være psykologer og efterretningstjenestens egne it-eksperter. Processen vil bygge på Frømandskorpsets ekspertise inden for rekruttering til eliteenheder.

Arbejdsopgaverne kaldes formelt netværkshentning, men reelt er der tale om cyberspionage mod fremmede magter og for eksempel terrororganisationer.

Da efterretningstjenestens spionage er rettet mod udlandet, kan hackerkorpset med den danske stat i ryggen gøre alt, som man ellers ville blive smidt i fængsel for.

Den lidt anderledes annonce vil onsdag være at finde i aviser og rundtomkring på uddannelsessteder under sloganet "Har du det, der skal til for at blive medlem af en hemmelig eliteenhed?"

/ritzau/