Forsvarets top skal samles i tidligere finanshovedkvarter

Knap 400 civile embedsmænd og officerer skal samles under samme tag, og det vil koste skatteyderne omkring 300 millioner kroner, skriver Berlingske.

Samlingen af Forsvarsministeriets civile embedsmænd og den nu nedlagte Forsvarskommandos militære embedsmænd kræver plads, og Bygningsstyrelsen har til formålet købt den tidligere Hafnia-bygning på Holmens Kanal 9.

Skandinaviska Enskilda Bank, SEB, har solgt bygningen til staten med overtagelse 1. april, og salgsprisen lyder på 225 millioner kroner. Derudover skal staten betale moms plus udgifter på 45 millioner kroner til "særinstallationer", skriver Berlingske.

Det vil også koste mellem 10 til 15 millioner kroner at færdiggøre en modernisering af bygningen, som SEB har haft gang i de senere år.

Trods den attraktive beliggenhed bliver kvadratmeterprisen ifølge avisen dog ikke større end for statens øvrige kontorkvadratmeter i København.

Ifølge en analyse fra Bygningsstyrelsen fra 2013 betaler staten i København i gennemsnit 1227 kroner per kvadratmeter i ren husleje. Kvadratmeterprisen for bygningen på Holmens Kanal bliver 1220 kroner for kontordelen.

Det sammenlagte Forsvarsministerium er resultatet af et politisk forlig i 2014 og skal rumme både den politiske og militære øverste ledelse af forsvaret, ligesom det er tilfældet i det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Parterne ventes at rykke sammen i bygningen ved udgangen af 2016, skriver Berlingske på baggrund af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip