Forsvarsadvokat føjer to politikere til politianmeldelse

Skrevet af admin

07/12/2014

Mest læste i dag

Udlændingeordfører Karsten Lauritzen (V) og retsordfører Trine Bramsen (S) er sent søndag aften blevet omfattet af en politianmeldelse mod en række folketingspolitikere, der har udtalt sig om retssagen mod Sam Mansour, der er idømt fire års fængsel.

Det oplyser dansk-marokkanerens forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, til Ritzau.

- Jeg er efter min anmeldelse blevet gjort opmærksom på, at også andre politikere har udtalt sig om sagen, hvorfor de også bør inddrages i politiets undersøgelse, skriver han i en mail til anklagemyndigheden.

Sam Mansour har på flere sociale medier opfordret til terror og drab på navngivne danskere, og derfor bør han fratages sit danske statsborgerskab, har en række politikere udtalt.

Søndag blev Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, samt værdiordfører Pia Kjærsgaard (DF), udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) og retsordfører Peter Skaarup (DF) derfor politianmeldt af forsvarsadvokaten.

Og nu er endnu to tilføjet politianmeldelsen. Thorkild Høyer forventer, at politiet vil undersøge, om også andre politikere har udtalt sig om sagen.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger, at politikerne generelt skal respektere magtens tredeling.

- Man skal respektere den tredeling, der er i magten. Det gør man efter min mening mest korrekt ved at undlade at have synspunkter på retsafgørelser, der ikke er endelige, siger Mogens Lykketoft.

Politikerne beskyldes for at have overtrådt Retsplejelovens paragraf 1017, efter hvilken det kan give bøde eller fængselsstraf at fremsætte udtalelser, så længe en straffesag ikke er endeligt afgjort.

Sam Mansour har 14 dage fra dommen faldt torsdag til at anke sagen, og derfor er det endnu for tidligt at kommentere sagen, lyder kritikken.

/ritzau/