Forsvarsadvokat om mordbrand: Livstid er helt uhørt

Der hersker ingen tvivl om, at det er en bestialsk handling, når man hælder benzin ud over en uskyldig kvinde og sætter ild til hende, så hun dør.

Men i den makabre sag, som tirsdag rundes af ved Retten i Roskilde, bør man ikke straffe den skyldige med lovens strengeste straf: livsvarigt fængsel.

Det mener forsvarsadvokat Gitte Juul Jensen, der repræsenterer den 30-årige kvinde, som er kendt skyldig i røveriforsøg, mordbrand og drabet på 26-årige Nilab Shahkor, der blev brændt ihjel i en lejlighed i Greve sidste år.

- Det er forfærdeligt, det der er foregået. Ingen tvivl om det. Men fængsel på livstid, det er helt uhørt, siger Gitte Juul Jensen under sin afsluttende procedure.

Sagens anklager, Henrik Bergquist, har kort før middag krævet livsvarigt fængsel til den 30-årige kvinde.

Gitte Juul Jensen sammenligner blandt andet den usædvanlige sag med en af de mest kendte sager herhjemme om mordbrand.

Her blev den jaloux børnelæge Elisabeth Wæver som den første kvinde i 50 år idømt fængsel på livstid, efter at hun havde bedøvet en kvinde, som var gift med en mand, der havde afvist hende.

Men den forbrydelse krævede hele tre dødsofre, herunder to børn, understreger Gitte Juul Jensen.

Elisabeth Wæver satte nemlig efterfølgende ild til villaen i Rønne på Bornholm, så både rivalinden og hendes to børn på fire og syv år omkom.

Anklageren kræver desuden den 30-årige kvinde, der er pakistansk statsborger, udvist af Danmark.

Hendes 19-årige nevø og hans 17-årige ven er begge kendt skyldige i røveriforsøg, mordbrand og medvirken til drabet.

For deres vedkommende kræver anklageren henholdsvis 14 til 15 års fængsel til nevøen og ikke under 12 års fængsel til vennen.

Alle tre blev fredag kendt skyldige, så det er alene straffen, der skal tages stilling til tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip