Forsvundet fly: Malaysia Airlines styrtdykker på børsen

Flyselskabet Malaysia Airlines falder adskillige procent ved mandagens åbning af aktiehandlen i Kuala Lumpur.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters dykker Malaysia Airlines-aktien med op til 18 procent, efter at et af selskabets passagerfly i over to døgn har været forsvundet. Det frygtes nu at være styrtet ned i havet nær Vietnam, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Luftfartsselskabet, som har oplevet tab de seneste tre år, har allerede set sin aktiekurs falde med en fjerdedel i løbet af de seneste 12 måneder, skriver Wall Street Journal.

Malaysia Airlines er et respekteret internationalt flyselskab, og ulykkesflyet af typen Boeing 777 regnes for at være et af de sikreste i verden.

Det er fortsat et mysterium, hvorfor flyet er forsvundet. Den foreløbige efterforskning tyder på, at flyet er "faldet fra hinanden" oppe i luften, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flyet lettede fra Kuala Lumpur fredag klokken 17.41 dansk tid og skulle efter planen være landet i Kinas hovedstad, Beijing, samme aften.

Men omkring to timer efter afgang forsvandt flyet pludselig fra radaren uden nogen indikationer om, at noget skulle være galt, og blandt andet derfor betegner flere eksperter det som en af de mest mærkværdige flyulykker i nyere tid.

Det vietnamesiske luftvåben fandt søndag vragdele, der kan stamme fra det savnede passagerfly. Men det er endnu ikke bekræftet.

To stjålne pas og to mistænkelige personer, der tilsyneladende har købt deres flybilletter sammen, føjer yderligere mystik til sagen om passagerflyet, der havde 239 mennesker om bord.

Malaysiske myndigheder har åbnet en terrorefterforskning af sagen, men understreger, at alle muligheder holdes åbne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip