Fortsat fald i antallet af asylansøgere til Danmark

Antallet af mennesker, der søger om asyl i Danmark, fortsætter med at falde.

I februar kom der 440 asylansøgere til Danmark mod 637 måneden før, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.

Og det er det laveste antal på en enkelt måned, der er registreret siden maj 2012, hvilket blandt andet skyldes regeringens stramninger, lyder det.

- Når man laver en stramning som vores, bliver Danmark lidt mindre attraktiv, selvom det ikke kun handler om det.

- Det, der kan betyde noget, er signalerne om betingelserne for at få asyl og få familien med. Det er en af forklaringerne, men ikke den eneste, siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Ole Hækkerup.

I 2014 nåede antallet af asylansøgere helt op over 14.800 personer. Det fik regeringen til at foreslå en række stramninger, som blev gennemført i januar.

Ifølge dem får man midlertidig opholdstilladelse på et år, hvis man flygter fra eksempelvis en borgerkrig uden at være personligt forfulgt.

Man må derfor også vente et år, før man kan få familiesammenføring.

Stramningerne blev først stemt igennem efter nytår, men de har allerede en effekt, fordi kynisme bagmænd kender de europæiske regler godt, mener Ole Hækkerup.

Over sommeren og efteråret i 2014 var der en voldsom stigning, hvor der kom flere tusinde asylsøgere til landet, og hvor der alene i september kom 3150 asylansøgere.

Siden er tallet faldet måned for måned, og med tilstrømningen i februar har i alt 1077 mennesker søgt asyl i Danmark, hvilket er nogenlunde på niveau med samme periode sidste år.

I efteråret var det især asylansøgere fra Syrien og det lille afrikanske land Eritrea, der fyldte i statistikken.

Nu kommer der stort set ingen til Danmark fra Eritrea - 11 indtil nu i år - og selvom borgere fra Syrien stadig er dem, der kommer flest af, så er tallet nu nede på 139 i februar mod 318 måneden før.

/ritzau/

 

Dagens Gossip