Fortsat forsigtig fremgang i sommerhussalget

Det er gået lidt trægt med at få langet sommerhuse over disken de seneste år, men en opgørelse over antallet af handler i år viser, at 2013 til dato har holdt et højt niveau.

- I år er der handlet over 3.000 sommerhuse i perioden januar til juli. De seneste tre år har antallet holdt sig under 3.000, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mange handler i maj

Især maj måned har været god for sommerhussælgerne. I maj blev der handlet 665 sommerhuse; det er ca. 150 flere huse end i maj 2012 og knap 300 flere end i maj 2011.

Læs også: Brian Laudrup sætter villa til salg for femte gang

- I årets første kvartal lå sommerhussalget faktisk lidt under niveauet i 2012, men så rykkede det for alvor i maj, hvor handelsaktiviteten skød i vejret. Men også juli har været en rigtig god måned på sommerhusområdet. Her blev der solgt over 500 huse, hvilket også er noget mere end de foregående tre år, siger Birgit Daetz.

Mindre livrem og seler giver flere sommerhussalg

Hos Dansk Ejendomsmæglerforening peger man på, at den lave rente og lidt mindre tilbageholdenhed blandt forbrugerne kan forklare den forsigtige fremgang.

- Flere har nok smidt lidt af forsigtigheden over bord og har taget springet og investeret i et sommerhus. Det harmonerer også med den senere tids stigning i forbrugertilliden. Samtidig har den lave rente bidraget positivt til at skabe lidt fremgang i sommerhussalget, siger Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening.

Læs også: Nu falder prisen på lejligheder

Selvom salgspriserne på sommerhuse er steget i årets første måneder, ligger niveauet stadig cirka 1,5 procent under priserne på samme tid i 2012.

Salgstiden er fortsat høj, og der er stadig over 13.000 sommerhuse til salg på landsplan.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip