Fortsat ingen toge mellem Nyborg og Odense onsdag

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Der skulle kun have været lukket for togtrafik mellem Odense og Nyborg i pinsen. Men det holdt ikke stik for Banedanmark, der nu oplyser, at strækningen vil være lukket onsdag med.

Det sker, efter at Banedanmark mandag fortalte, at strækningen ville åbne tirsdag.

- Vi har gennemgået projektet og de endnu udestående arbejder, og vi må konstatere, at der er for stor usikkerhed i prognoserne, til at vi kan love passagertrafik mellem Nyborg og Odense i morgen onsdag, skriver anlægsdirektør i Banedanmark Steen Neuchs Vedel i en pressemeddelelse.

Der er tale om arbejdet med en stoppemaskine samt nogle sikringsarbejder på Odense Station, der ikke er færdige.

- Da vi på nuværende tidspunkt ikke kan melde en sikker prognose ud til jernbaneselskaberne og passagererne, vælger vi at sige, at der ikke vil køre passagertrafik mellem Nyborg og Odense i morgen onsdag.

- Det beklager vi selvfølgelig dybt, siger anlægsdirektør i Banedanmark Steen Neuchs Vedel.

Ifølge Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef i DSB, må passagererne indstille sig på at tage togbusser på strækningen, der er en af de travleste og mest brugte i Danmark.

- Som det ser ud nu, vil der hele dagen i morgen køre togbusser på strækningen mellem Nyborg og Odense, som kører i pendulfart på samme måde, som der har gjort i dag.

- Der vil også køre togbusser på strækningen mellem Fredericia og Odense, men kun som erstatning for regionaltogene. De øvrige IC- og lyntog vil køre på strækningen, siger han.

Udsættelsen af genåbningen betyder, at Banedanmarks sløje måned fortsætter. Tidligere i maj, under Kristi himmelfartsferien, var der ligeledes lukket på strækningen grundet sporarbejde.

Det skulle have været færdigt søndag 8. maj, men der blev først genåbnet onsdagen efter.

/ritzau/