Fortsatte kampe: Palæstinensere dræbt af israelsk drone

admin

|

07/07/2014

Dagens topnyheder

Mindst ni palæstinensere er blevet dræbt i Gaza under israelske luftangreb natten til mandag. Luftangrebet var rettet mod militante, islamistiske palæstinensere, som har kontrollen over Gazastriben.

Seks dræbte palæstinensere blev fundet før daggry i en tunnel, mens tre andre blev meldt dræbt ved luftangreb andre steder. Israelerne bombede mindst 14 mål ved angrebene, som var gengæld for over 25 raketangreb mod Israel fra Hamas.

Spændingerne er taget til mellem israelerne og palæstinenserne, efter at tre jødiske teenagere blev bortført og dræbt 12. juni i Hebron på Vestbredden. Volden eskalerede yderligere, da en 16-årig palæstinenser blev dræbt ved et øjensynligt hævnangreb.

Palæstinenserens lig blev fundet i en skov i onsdags, hvilket udløste voldsomme demonstrationer blandt unge palæstinensere i Østjerusalem, hvor uroligheder spredte sig til en række arabiske byer forskellige steder i Israel.

Søndag fortsatte voldelige sammenstød i blandt andet i den nordlige by Nazareth, hvor en brandstation blev angrebet af stenkastende palæstinensere. De palæstinensiske uroligheder betegnes som de værste siden 2000.

Israelsk politi har anholdt seks personer i forbindelse med bortførelsen og drabet på den palæstinensiske teenager, der har skabt vrede og optøjer i Mellemøsten, skriver avisen Haaretz.

Den palæstinensiske teenager blev angiveligt brændt levende, viste den foreløbige obduktion lørdag.

/ritzau/AFP