Forudbetalingen halveres på rejsekort

Når du begynder en rejse med offentlig transport og tjekker ind med dit rejsekort, så halveres forudbetalingen fra 50 kroner til 25 kroner.

Den billigere forudbetaling effektures i midten af januar.

Det er resultatet af et møde mellem transportminister Magnus Heunicke (S), Folketingets transportordførere og selskabet bag det omstridte rejsekort.

- Bredt politisk er vi tilfredse med, at man har leveret en oprydningsplan, som er den mest fundamentale ændring af rejsekortsystemet, siden det blev indført, erklærer ministeren.

I alt har Rejsekort A/S fundet løsninger på 17 problemer, som politikerne har præsenteret dem for.

Blandt meget andet sænkes bøden for at glemme at tjekke ind på ny ved skift af transportmiddel fra 50 til 10 kroner.

Desuden vil der blive udviklet en app, som skal gøre det muligt at tjekke ud med en mobiltelefon, hvis man glemmer det på stationen eller i bussen.

- De største problemer forventes løst i starten af året, meddeler ministeren.

Rejsekortet kom på ny i fokus i november, da Ekstra Bladet kunne beskrive, hvordan mere end 800.000 rejser var sluttet uden tjek-ud i årets første 10 måneder.

Direktøren for Rejsekort A/S, Bjørn Wahlsten, understreger, at trods det høje tal, så bliver der tjekket ud på 98,4 procent af rejserne, men ministeren vil have dette niveau højere op.

- Når man ser på Nordjylland, så ligger de på 99,3 procent, som husker at tjekke ud, og det, synes jeg, er tilfredsstillende, siger Magnus Heunicke.

Og Bjørn Wahlsten er med på målsætningen.

- Vi skal gøre det utrolig enkelt for alle dem, der gerne vil bruge kortet i den rigtige ånd, og med mulighed for - efter indmelding (via en kommende app, red.) - så anser jeg det ikke for urealistisk, siger han.

Rejsekortdirektøren påpeger dog, at et manglende tjek-ud ikke nødvendigvis er et udtryk for en forglemmelse.

- Det er et system, der er lavet til ærlige mennesker, men jeg ved, at der en del, der forsøger at udnytte systemet. Dem holder vi øje med, og nogle af dem skriver vi også et venligt brev til, forklarer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip