Forulykket dreng i Tivoli løsnede selv sin sele i forlystelse

En femårig hollandsk dreng, der lørdag faldt ud af en forlystelse i Tivoli, havde forinden selv løsnet den sikkerhedssele, han var spændt fast i.

Det fortæller Tivolis pressechef, Torben Plank, at drengens mor har fortalt til politiet.

- Drengen, der sad ved siden af sin mor, havde selv løsnet selen og havde rejst sig under kørslen, siger Torben Plank.

Da drengen rejste sig op i den kørende karrusel, Nautilus, faldt han omkring fire meter ned og landede oven på en 39-årig kvinde, der på den måde tog faldet for ham. Begge slap fra ulykken med småskrammer.

Ifølge Torben Plank var alle Tivolis sikkerhedsprocedurer blevet overholdt.

- Og vores medarbejder havde helt rutinemæssigt gået rundt til alle passagerer og havde tjekket, om de havde sele på, inden turen, siger han.

Søndag tjekkede Force Technology, der løbende står for kontrollen af sikkerheden i Tivolis forlystelser, Nautilus og fandt ingen fejl, hvorfor den fik lov at køre videre.

Mandag vil der ifølge Tivolis pressechef være en evaluering af forløbet.

- Selv om vi er frikendte af både politiet og af Force Technology, kigger vi selvfølgelig indad. Her skal der tages stilling til, om vi selv eventuelt kan gøre mere, end vi gør i forvejen, siger Torben Plank.

- Det kunne for eksempel være, at der skal være skiltning, eller at vores medarbejdere, der går rundt og tjekker, at gæsterne er spændt fast, tydeligere skal sige, at man ikke må lukke selen op.

Spørgsmål: Var det en idé at skifte selerne ud med nogle, som gæsterne ikke selv kan

lukke op?

- Det kunne også være en mulighed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip