Fotograf leger med skønhedsidealer: Sådan ser den nøgne krop ud som 100-årig

Som årene går bliver vores hud rynket og mister noget af sin spændstighed. Den udvikling plejer ikke at gå hånd i hånd med nutidens skønhedsidealer eller at passe ind på forsiden af modemagasiner.    

Alligevel er den amerikanske fotograf Anastacia Pottinger fra Colombia Missouri på banen med en anderledes sort/hvid fotoserie, der netop zoomer ind på rynket hud, som sidder på livskloge ældre mennesker i alderen +100. Det skriver Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Opsigtsvækkende billeder: Er dette naturlig skønhed?

Under titlen "Centenarians" (hundredårige red.) har Anastacia taget billeder af ældre borgere, der har lagt tøjet for at vise, hvordan kroppen rent faktisk ser ud efter 100 års liv.

- Jeg vil gerne formidle det budskab, at vi alle er smukke uanset hvad. Disse kroppe, der holder vores ånd. Disse kroppe, der har levet et århundrede eller mere, de er noget, der skal skattes, æres og respekteres. De skal ikke glemmes eller gemmes væk, siger Anastacia til Dagens.dk og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Hipster-skæg: Kan du se hvilket dyr, der gemmer sig?

- For mig ligger skæringspunktet der, hvor man tager springet fra at tale sammen med modellerne og lære dem at kende til at skabe smukke billeder af deres kroppe. Det er det, der gør, at den gensidige tillid kommer til syne på intime billeder.   

Ideen til den specielle billedeserie kom, efter Anastacia kom i kontakt med en 101-årig kvinde, som gerne ville fotograferes nøgen - såfremt hun ikke kunne identificeres. Men det forbehold trak den 101-årige model tilbage, da hun så billederne og hørte folks reaktioner. Derefter startede Anastacia, som ellers mest tog billeder af babyer, med at lede efter ældre modeller, som kunne have lyst til at vise deres rynker frem på smukkeste vis. 

LÆS OGSÅ: Her er det mest likede billede på Instagram - nogensinde

Nu tænker de fleste nok, at det må være svært at overtale ældre til at posere nøgne, men der var faktisk noget andet, der var mere kompliceret.

- Den svære del var at finde folk, der er 100 år eller derover. Alle dem, jeg fandt og spurgte om de havde lyst, svarede ja, fortæller Anastacia til Dagens.dk.  

Reaktionerne på billederne har været overvældende, og Anastacia har fået kommentarer fra hele verdenen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Folk over hele verdenen mailer til mig og fortæller mig, hvor rørte de er over billederne. De skriver, at de er smukke, eller at det minder dem om deres forældre eller bedsteforældre. Disse billeder har virkelig en følelsesmæssig virkning på folk, siger Anastacia til Dagens.dk. 

Ifølge fotografen selv er alle modellerne meget tilfredse med resultaterne, som de alle har set igennem, inden de blev offentliggjort. 

Se billederne, der udstråler visdom, tålmodighed, tid og måske også en lille del dødelighed:
 

 

Dagens Gossip