Fox News: Politichefen i Ferguson går efter raceuro

Politichefen i den amerikanske by Ferguson, Thomas Jackson, er trådt tilbage, efter det amerikanske justitsministerium har offentliggjort en lammende rapport om ulovligheder og racisme i politikorpset.

Det skriver avisen St. Louis Post-Dispatch. Ferguson er en forstad til St. Louis i staten Missouri.

Ferguson kom sidste sommer i overskrifterne verden over, efter en betjent skød en sort teenager. Det udløste omfattende uroligheder.

Tidligere sagde kilder til tv-stationen Fox News, at Jackson går, men at han ikke er blevet presset til at gøre det.

I sidste uge afleverede det amerikanske justitsministerium en rapport om urolighederne i Ferguson, der var udløst af en politimands nedskydning af den sorte teenager Michael Brown sidste sommer.

Det har lige siden den 18-årige drengs død været et krav fra mange tusinde demonstranter i Ferguson, at politichefen skulle fyres.

Justitsministeriets rapport var stærkt kritisk over for politiet, der blev beskyldt for at tolerere en racistisk kultur i egne rækker.

Blandt andet blev den overvejende hvide politistyrke beskyldt for at udstede bøder i bunker til sorte borgere for at sikre penge i den kommunale kasse og for ikke for at håndhæve lov og orden.

Det fremgik blandt andet af rapporten, at mange af politifolkene ikke kendte loven og heller ikke var interesseret i at følge den.

- Denne undersøgelse mødte et dybt polariseret samfund, et samfund hvor dyb mistillid og fjendtlighed ofte karakteriserede omgangen mellem politiet og områdets beboere, sagde den amerikanske justitsminister, Eric Holder, ved fremlæggelsen af rapporten.

Tirsdag sagde den såkaldte city manager, den øverste embedsmand i Ferguson, sit job op i slipstrømmen på den kritiske rapport.

Rapporten har vakt stor opsigt i USA, fordi den peger på, at 50 år efter de amerikanske borgerrettighedslove, så er racisme fortsat dybt forankret i det amerikanske samfund.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip