Fra fly til tog: SAS-mand bliver ny topchef i DSB

DSB har fundet selskabets ny topchef hos SAS. Koncerndirektør og talsmand for SAS i Danmark, Flemming Jensen, bliver ny administrerende direktør i det statslige trafikselskab DSB fra 1. maj. Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Han afløser Jesper T. Lok, der forlader posten efter kun to år for drage videre i sin karriere.

Den 55-årige Flemming Jensen har været ansat i SAS siden 1989, hvor han begyndte som pilot. Siden 2008 har han haft en række ledende stillinger, heraf de seneste tre år som koncerndirektør og talsmand for SAS i Danmark.

DSB-chef fra maj, Flemming Jensen, siger om sit nye job:

- Det har ikke været en nem beslutning. Jeg er utrolig glad for jobbet i SAS, og det er også årsagen til, at jeg har været her i selskabet så længe. SAS er et fascinerende selskab med fantastiske medarbejdere.

- Samtidig er muligheden der for at bruge mine erfaringer i en rolle som topchef for DSB og være med til at udvikle virksomheden. Det var en udfordring, jeg ikke kunne sige nej til, siger Flemming Jensen.

Han tilføjer, at DSB er en fantastisk virksomhed med hele Danmark som kunde.

- DSB har i de seneste år gennemgået store forandringer og er nu en virksomhed med en sund økonomi og med fokus på det, der betyder noget for kunderne: togdriften. Der er skabt en ny og tydelig strategi for selskabet, og jeg glæder mig til sammen med alle kollegerne i DSB at komme i gang med opgaven, siger han.

DSB oplyser, at den nye topchef får en årsløn på 4,5 millioner kroner plus 25 procent resultatløn samt 10 procent i pension. SAS har indledt jagten på Flemming Jensens afløser.

Jesper T. Lok har vært den femte frontfigur i DSB på fem år. Han forlader DSB allerede den 1. december for at drage videre i sin karriere. Han tiltræder en ny stilling den 1. januar.

Lok, der kom til DSB fra det Mærsk-ejede rederi Svitzer, skal fremover stå for "ledelsen af en virksomhed med globale aktiviteter." Hvilken er endnu ikke offentliggjort.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip