Fra i morgen kan du blive skilt fra dag til dag

Skrevet af Elo Christoffersen

|

30/06/2013

Dagens topnyheder

1000 dage fra et rungende ”ja” til hinanden i kirken til et ”nej” i statsforvaltningen. I følge Danmarks Statistik sker de fleste skilsmisser i dag efter blot tre års ægteskab, i modsætning til 2007, hvor de fleste brud opstod efter seks år.

I følge parterapeut Ingrid Ann Watson, vil de danske ægteskaber holde endnu kortere i fremtiden, når det bliver muligt at lade sig skille fra dag til dag.

- Vi kommer til at se væsentlig flere skilsmisser. Fremover bliver det muligt at skrive skilsmissepapirerne ud fra nettet, underskrive og poste dem samme dag. Så hvis et par har et heftigt skænderi, kan de i fremtiden lade sig skille midt under balladen, hvis bare de printer og poster papirerne, fortæller Ingrid Ann Watson.

Ingen separation

Fra i morgen bliver det nemlig lettere at blive skilt, da ægtepar kan springe separationen på seks måneder over og gå direkte fra hinanden. Og det er ærgerligt, mener Ingrid Ann Watson.

- Separationsperioden gav parret mulighed for at få en tænkepause. Her kunne de finde ud af, om de virkelig ønskede at være sammen eller adskilt. Mange par finder tilbage til hinanden under separationen. Uden den, er jeg sikker på, at skilsmisseprocenten vil stige, siger Ingrid Ann Watson.