Fra i morgen uddeler politiet bøder til disse trafikanter

Skrevet af Jesper Larsen

14/02/2016

Mest læste i dag

Hvis du ikke har penge tilovers, du gerne vil bruge på at betale bøder, så er det en god idé at være opmærksom og ordentlig i trafikken i næste uge. 

I vinterferien vil politiet nemlig sætte ind overfpr de såkaldte 'bløde trafikanter', hvilket betyder cyklister og knallertkørere. 

Den omfattende kontrol vil blive iværksat i politikredse i hele landet, og det er især ulovlig cykel-adfærd samt knallerter, der kan køre alt for hurtigt, der vil blive sat ind overfor, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

- Bløde trafikanter udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, og de er mere udsat for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker. I 2014 blev 30 cyklister og 13 knallertførere dræbt i trafikken. I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklister og knallertkørere en medvirkende årsag, lyder det fra Rigspolitiet.

Især knallerter vil blive undersøgt ved hjælp af såkaldte 'rullefelter'.

- Hvis knallerter kører for stærkt, udgør det en væsentlig risiko for føreren selv og for med-trafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og fælles-stier. Det kan også give støj-gener til irritation for omkringboende, skriver politiet. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler: