Fra i morgen uddeler politiet bøder til disse trafikanter

Hvis du ikke har penge tilovers, du gerne vil bruge på at betale bøder, så er det en god idé at være opmærksom og ordentlig i trafikken i næste uge. 

I vinterferien vil politiet nemlig sætte ind overfpr de såkaldte 'bløde trafikanter', hvilket betyder cyklister og knallertkørere. 

Den omfattende kontrol vil blive iværksat i politikredse i hele landet, og det er især ulovlig cykel-adfærd samt knallerter, der kan køre alt for hurtigt, der vil blive sat ind overfor, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

- Bløde trafikanter udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, og de er mere udsat for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker. I 2014 blev 30 cyklister og 13 knallertførere dræbt i trafikken. I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklister og knallertkørere en medvirkende årsag, lyder det fra Rigspolitiet.

Især knallerter vil blive undersøgt ved hjælp af såkaldte 'rullefelter'.

- Hvis knallerter kører for stærkt, udgør det en væsentlig risiko for føreren selv og for med-trafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og fælles-stier. Det kan også give støj-gener til irritation for omkringboende, skriver politiet. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip