Fra IBC til unik lederuddannelse hos global modetøjsgigant

Som elev på HGS, et 14 ugers skoleforløb for unge med en studentereksamen eller HF, har Anne Jespersen opdaget, at hun kan gå i butikslære og samtidig tage en lederuddannelse. 1. august starter hun et elevforløb hos den verdensomspændende modetøjskoncernen Bestseller.

Med en HF og halvandet års arbejde på en café i rygsækken, havde Anne Jespersen fået lyst til at tage en lederuddannelse på VIA University College, TEKO design og business, i Herning. Men undervejs i forløbet på HGS deltog hun i den særlige elevpladsdag på IBC.

Formålet her er, at elever på handelsskolen får mulighed for at møde uddannelsesfaglige og dermed skabe en direkte kontakt til mulige elevpladser.

Anne Jespersen havde ikke nogen fornemmelse for, hvad elevpladsdagen ville bringe hende. Men netop muligheden for at få en personlig snak med medarbejderne i de virksomheder, der tilbyder elevpladser, fik stor betydning.

- Jeg var helt høj

Da Anne Jespersen kørte hjem fra elevpladsdagen på IBC, var der sket mere for hende uddannelsesmæssigt, end hun havde forventet. Der var blevet udvekslet visitkort og aftale om en efterfølgende samtale.

- Jeg var helt høj. Bestseller vurderede efter to samtaler, at jeg havde evner som leder, og at jeg med min baggrund og praktisk erhvervserfaring ville passe perfekt ind i deres uddannelsesforløb. Efter at have arbejdet på café med funktion som beslutningstager og uddelegere opgaver, har jeg lært meget. Det vil jeg gerne gå videre med, og at jeg nu kan gøre samtidig med en butiksuddannelse, det er jeg meget glad for, fortæller Anne Jespersen, der slår fast, at uden HGS og elevpladsdagen, havde hun ikke fundet netop denne uddannelsesvej.

Anne Jespersen skal arbejde og uddanne sig i en af Bestsellers Selected-butikker i enten Odense, Kolding eller Vejle. Her forventes det, at man som elev tager mere initiativ og ansvar end normalt, og det passer perfekt ind i den måde, som Anne Jespersen gerne vil udlære sig på i de kommende år.

- Jeg kan godt lide at arbejde med tøj, og jeg har altid haft det godt med at have ansvar. På Cafeen i Kolding, hvor jeg arbejdede, var min funktion netop at uddelegere opgaver og tage visse beslutninger. Det har jeg lært meget af, og den erfaring kan jeg bruge nu – uden først at skulle igennem en lederuddannelse for derefter at kunne arbejde praktisk.

To års lederuddannelse

Uddannelsesforløbet hos Bestseller er på to år, hvoraf de otte uger er skoleforløb. Anne Jespersen er spændt på at komme i gang, og er i dag glad for, at hun valgte HGS. Det gav hende muligheden for at udnytte de skole-  og erhvervskompetencer, som hun allerede har og få suppleret op med ekstra viden og de fag, som hun mangler.

- Det er værdifuldt at komme ind i et forløb, hvor tingene giver mening, hvor fagene har en relevans i forhold til det job, man gerne vil have. Fag som erhvervsøkonomi, IT og salg & service er meget relevante for mig at have, dem kan jeg nemlig bruge konkret, når jeg skal uddanne mig videre, fortæller Anne Jespersen, og slår fast, at uden HGS og elevpladsdag var hun aldrig kommet videre til samtalerne og elevpladsen hos Bestseller.

 

Dagens Gossip