Fragtfly styrter ind i bygning efter takeoff i Nairobi

Et fragtfly er tidligt onsdag morgen styrtet ned i en bygning kort efter, at det lettede fra hovedlufthavnen i Kenyas hovedstad, Nairobi.

- Et Fokker 50-fragtfly med fire personer om bord er denne morgen styrtet ind i en kommerciel bygning, lyder det fra luftfartsmyndighederne fra Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) i en udtalelse.

Det er endnu uklart, om der er omkomne i ulykken, men det frygtes, at alle personer om bord er døde. Anonyme politikilder slår fast over for nyhedsbureauet AFP, at personerne på fragtflyet er blevet dræbt.

- Alle fire om bord er døde. Flyet ramte en elmast, inden det styrtede ned i bygningen, hvorefter det brød i brand, siger en af kilderne.

Røg steg efter ulykken op fra bygningen, som angiveligt var under opførelse. Området omkring lufthavnen er præget af såvel fabrikker som boliger og butikker.

Lufthavnens sikkerhedschef, Eric Kiraithe, siger, at Jomo Kenyatta International Airport var lukket en kort overgang efter ulykken, men at den er i normal drift igen. Lufthavnen er den travleste i Østafrika.

Angiveligt var fragtflyet på vej til Somalia med en last bestående af det euforiserende stof kat, der er ulovligt i Danmark, men lovligt i Kenya. Der afgår dagligt fly til Somalia med kat om bord.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip