Fragtskib går på grund i Kolding Fjord

Det hollandske fragtskib Lady Irina er søndag formiddag gået på grund i Kolding Fjord. Det oplyser forsvarets marinestab.

Efter grundstødningen sejlede marinehjemmeværnets skib Hercules til stedet, og man kunne konstatere, at der ikke var sket olieudslip.

Lady Irina har ikke gode erfaringer med at sejle i dansk farvand. I sommer mistede en 41-årig russisk maskinmester livet om bord på skibet.

Han døde som følge af kulilteforgiftning på grund af gasser i skibets lastrum, hvor besætningsmedlemmerne havde opholdt sig.

Ud over maskinmesteren kom fire personer i den forbindelse til skade, da de også indåndede den giftige kulilte.

To blev indlagt på Kolding Sygehus, mens to andre måtte en tur på Rigshospitalet, hvor de modtog behandling i trykkammer.

I forbindelse med søndagens grundstødning har patruljefartøjet Rota været på stedet, og personale fra forsvarets marinestab har været om bord på det 88 meter lange fragtskib.

Skibets skrog skal nu tjekkes for eventuelle skader, inden man vil forsøge at trække skibet fri fra grunden. I den forbindelse skal der også udarbejdes en såkaldt bjærgningsplan, oplyser marinestaben.

Hos Sydøstjyllands Politi oplyser vagtchefen, at man er blevet underrettet om grundstødningen fra forsvaret, fordi skibets kaptajn ikke har overholdt reglerne om selv at meddele, at skibet er gået på grund.

Vagtchefen oplyser, at der nu venter kaptajnen en sigtelse for den lovovertrædelse.

Forsvarets marinestab har dog ikke fundet grundlag for at tilkalde politiet til skibet, som det for eksempel ville være tilfældet, hvis der var mistanke om spritsejlads.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip