Frank Arnesen siger op i ukrainsk klub

Frank Arnesen har opsagt sin stilling som sportsdirektør i ukrainske Metalist Kharkiv efter kun godt en måned på posten.

Arnesen føler sig presset til at forlade klubben på grund af den politisk højspændte situation i Ukraine.

- Jeg vil gerne takke alle i Metalist. Jeg har lært alle at kende gennem denne korte periode og indset, og det er en klub med sande professionelle og meget flinke mennesker.

- Samtidig vil jeg gerne undskylde til alle fans, men omstændighederne er stærkere end mig. Situationen i Ukraine har tvunget mig til at træffe denne beslutning.

- Jeg vil ønske alle i Metalist og i hele Ukraine alt det bedste i disse vanskelige tider, siger 57-årige Arnesen til klubbens hjemmeside.

Den stenrige klubejer Sergei Kurchenko har angiveligt været nødt til at forlade landet på grund af sine forbindelser til den flygtede afsatte ukrainske præsident, Viktor Janukovitj.

Derfor skulle pengestrømmen fra rigmanden indtil videre være stoppet. Også den del af pengene, som Arnesen skulle have haft i løn.

For nylig valgte klubbens træner Myron Markevich at sige sit job op i forbindelse med, at spillerne ikke havde fået løn.

Opholdet i klubben blev ultrakort for Arnesen, der først i slutningen af januar sagde ja til at blive sportsdirektør for ukrainerne.

Han og klubben indgik en kontrakt på to et halvt år, men efter mindre end halvanden måned siger Arnesen altså farvel.

I maj 2013 blev Arnesen fyret i Hamburger SV.

Siden sin aktive karriere som fodboldspiller har han været assistenttræner for Bobby Robson i PSV Eindhoven og efterfølgende sportsdirektør samme sted.

Jobbet i Holland blev fulgt op af stillinger som sportsdirektør i Tottenham, Chelsea, HSV og senest Metalist.

/ritzau/

 

Dagens Gossip