Frank Jensen: Enestående med OL i København

Danmark kan muligvis blive en fremtidig vært for OL.

Den internationale olympiske komité, IOC, har mandag på en session i Monaco besluttet, at flere nationer kan gå sammen om at afholde de olympiske lege.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), mener, at beslutningen giver et "rigtigt spændende perspektiv".

- Det kunne være helt enestående at få en del af OL til København, men det kræver bred politisk opbakning, siger Frank Jensen til Politikens hjemmeside.

Kulturminister Marianne Jelved (R) er også positiv, men slår over for politiken.dk fast, at der ikke er aktuelle planer om at ansøge om et OL-værtskab.

Pointen med mandagens reform er netop, at endnu flere lande end nu kan drømme om at blive vært for verdens største idrætsbegivenhed. For eksempel de skandinaviske lande.

Det fortæller IOC' vicepræsident, John Coates.

- Vores mål med de her ændringer er, at mindre lande som Danmark også kan arrangere OL, det skal ikke bare tilhøre de store nationer.

- Jeg håber, at det vil tilskynde for eksempel de skandinaviske lande til at byde ind, siger John Coates til politiken.dk.

På mandagens session blev der i alt stemt 40 nye tiltag igennem. Det betyder blandt andet, at ansøgningsprocessen skal gøres billigere og enklere.

Desuden vedtog IOC, at der fra 2020 overordnet set ikke er begrænsninger for, hvor mange sportsgrene der er med ved OL. Ved det seneste sommer-OL i London for to år siden var 26 sportsgrene på programmet.

Det kommende OL i 2016 bliver afholdt i Rio de Janeiro.

/ritzau/

 

Dagens Gossip