Frank Jensen: Mest belastede kommuner er i hovedstaden

Otte ud af 10 af landets mest socialt belastede kommuner er i hovedstadsområdet. Derudover huser København blandt andet en femtedel af landets kontanthjælpsmodtagere og knap hver tredje stofmisbruger.

Derfor vil det være dybt asocialt, hvis man afskaffer den såkaldte hovedstadsudligning, der fordeler penge mellem kommunerne i hovedstadsområdet, og i stedet tilsvarende øger den økonomiske udligning på tværs af hele landet, sådan som 61 provinskommuner bakker op om ifølge Jyllands-Posten.

Sådan lyder det fra Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (S).

- Det er et asocialt forslag. Otte af 10 af Danmarks mest socialt belastede kommuner ligger i hovedstaden. Det viser de officielle tal fra Indenrigsministeriet.

- At fjerne hovedstadsudligningen vil skabe en ghettodannelse i hovedstaden med en opdeling mellem fattige og rige kommuner, som vi ikke tidligere har set i Danmark, siger Frank Jensen i en skriftlig kommentar.

Ifølge Frank Jensen vil provinsborgmestrenes forslag dermed betyde, at der bliver flyttet penge fra landets mest belastede kommuner til kommuner, som er mindre belastede.

Derudover påpeger han, at der i den nuværende landsudligning bliver flyttet omkring otte milliarder om året fra hovedstadsområdet til den øvrige del af landet.

Han erkender, at København er en vækstmotor for landet, men at det dog dækker over, at der er store forskelle internt i byen, og Nørrebro for eksempel ville være landets fattigste kommune, hvis det var en selvstændig kommune. .

Heller ikke i Frederiksberg Kommune finder man det rimeligt at ændre på hovedstadsudligningen.

- Ønsket om flere udligningspenge til provinsen er ikke rimeligt. Frederiksberg er en af landets mest effektive kommuner. Jeg kan kun opfordre de andre kommuner til at blive ligeså effektive, inden de beder om flere penge via udligningen, siger borgmester Jørgen Glenthøj (K) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Han siger ligesom Frank Jensen, at hovedstadsområdet har høje sociale udgifter.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip