Frankrig afviser spekulationer: Fly blev ikke skudt ned

De franske myndigheder er overbeviste om, at det var dårlige vejrforhold - og ikke et angreb fra jorden, der var årsag til, at Air Algerie-flyet fra Burkina Faso torsdag styrtede ned over Mali.

- Vi har fra begyndelsen udelukket muligheden for et angreb fra jorden, siger Frankrigs transportminister, Frederic Cuvillier, på fransk tv.

Dermed afviser han spekulationer om, at passagerflyet med 116 personer om bord skulle være blevet skudt ned af oprørere i det uroplagede Mali.

Samtidig siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, at den mest sandsynlige årsag til styrtet er dårlige vejrforhold - men han understreger, at myndighederne ikke kan udelukke andre hypoteser.

Efterforskere ved ulykkesstedet har konkluderet, at flyet blev delt i to, da det ramte jorden - og det underbygger hypotesen om, at det var dårligt vejr, og ikke et angreb, der forårsagede styrtet.

Samtidig rapporteres der om en kraftig benzinlugt ved ulykkesstedet, som spreder sig over et forholdsvis afgrænset område - to omstændigheder, der ifølge de franske myndigheder også peger på, at flyet ikke blev skudt ned.

Frankrig har sendt 100 soldater, der i forvejen er udstationeret i Mali, til ulykkesstedet for at sikre efterforskningen.

Samtlige 110 passagerer, hvoraf næsten halvdelen var franske statsborgere, samt de seks besætningsmedlemmer menes at være omkommet ifølge et redningsmandskab fra Burkina Faso, som allerede har undersøgt vraget.

Frankrigs transportminister har sagt, at det er "ekstremt usandsynligt", at der er overlevende.

Flyet lettede natten til torsdag fra Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, med retning mod Algeriet, men efter cirka 50 minutters flyvning mistede luftfartstjenesten kontakten med det.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip