Frankrig besøger Facebook: Terrorpropaganda skal slettes

Skrevet af admin

21/02/2015

Mest læste i dag

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, har bedt tre af de store spillere indenfor sociale medier - Google, Facebook og Twitter - om at samarbejde med den franske regering om at fjerne terror-propaganda fra deres tjenester.

Cazeneuve rejste fra Frankrig til Silicon Valley i USA for fredag at opfordre de sociale medier til et tættere samarbejde om øjeblikkeligt at fjerne skadelig propaganda, når myndighederne gør opmærksom på det.

- Vi understregede, at når en undersøgelse er i gang, så vil vi gerne undgå at gå gennem de sædvanlige regerings-kanaler, som kan tage lang tid, siger den franske indenrigsminister efter møder med repræsentanter fra de tre teknologi-giganter.

Ordene faldt ifølge nyhedsbureauet AP efter et kort besøg i San Francisco regionen Silicon Valley, hvor mange entreprenante og højteknologiske teknologivirksomheder har hovedsæde.

Besøget i USA's teknologiske højborg sker halvanden måned efter, at Frankrig blev ramt af et af de værste angreb i nyere tid.

7. januar angreb to brødre det franske satiremagasin Charlie Hebdo og dræbte 12 mennesker, mens 11 andre blev såret. En tredje gerningsmand dræbte dagen efter en politikvinde og dræbte fire gidsler den efterfølgende dag.

Politiet skød og dræbte alle tre gerningsmænd.

Al-Qaedas afdeling i Yemen har taget ansvaret for angrebet, som Kouachi-brødrene stod bag.

Islamistiske bevægelser som al-Qaeda og Islamisk Stat bruger sociale medier til at rekruttere nye og gøre opmærksom på hadforbrydelser.

Talsmænd for Twitter og Facebook siger, at de gør alt, de kan, for at forhindre materiale, der opfordrer til vold, men tjenesterne kom ikke ind på, om de vil efterfølge den franske anmodning.

- Vi arbejder hårdt på at sikre, at terrorister og terroristgrupper ikke bruger vores hjemmeside, og vi fjerner også al indhold, der hylder eller støtter terrorisme, sagde en talsmand fra Facebook efter mødet.

/ritzau/