Frankrig drømmer om sjælden topplacering i Touren

Resultatmæssigt har Tour de France i mange år været en sløj omgang for værtsnationens ryttere.

Ingen franskmand har vundet verdens største etapeløb, siden Bernard Hinault tog sin femte og sidste sejr i 1985. Sidst, der var en fransk rytter på sejrspodiet i Paris, var, da Richard Virenque blev nummer tre for 17 år siden.

Men denne gang ser det noget lysere ud. Før onsdagens 11. etape har Frankrig fire ryttere blandt de otte bedste.

- Det er helt superbt. Jeg holder benene på jorden, for det er kun min anden Tour. Sidste år gjorde jeg det ikke så dårligt, siger AG2R-rytteren Romain Bardet, der aktuelt er bedst placerede franskmand på fjerdepladsen, til L'Equipe.

Han sluttede sidste års udgave af løbet som nummer 15 og håber i første omgang at forbedre den præstation.

- Vi må være realistiske. Målet var som udgangspunkt top-15. Nu kan vi se lidt længere frem og tænke på en plads i top-10. Jeg kan fortsat både tage og tabe tid i forhold til de andre ryttere, men jeg er meget tilfreds med, at vi er nået til bjergene. Nu er jeg klar til at angribe, siger Bardet.

24-årige Thibaut Pinot (FDJ) har været det store unge håb i fransk cykelsport, siden han blev nummer 10 i sin debut-Tour i 2012.

Sidste år udgik han, men i år er han kommet godt fra land og er aktuelt på sjettepladsen.

- Min ambition i løbet er, som den var, da vi startede: At blive blandt de 10 bedste sammenlagt. Samtidig håber jeg at vinde den hvide ungdomstrøje, siger Pinot til L'Equipe.

Også Tony Gallopin (Lotto-Belisol, nummer 5) og Jean-Christophe Peraud (AG2R, nummer 8) er godt med fremme i det samlede regnskab.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip