Frankrig følger Sverige med lov mod sexkøb

Franske politikere støtter et kontroversielt lovforslag om i overensstemmelse med den svenske model kriminaliserer folk, der er kunder hos prostituerede.

Ifølge lovudspillet skal sexkøb straffes med 1500 euro (omkring 12.000 kroner). Ved gentagne sexkøb bliver bøderne mere end fordoblet.

Underhuset i det franske parlament, Nationalforsamlingen, skal på onsdag behandle hele lovpakken, som forslaget er en del af, hvorefter det skal sendes videre til overhuset.

Prostitution er tilladt i Frankrig, men rufferi er forbudt.

Lovudspillet kan medføre, at Frankrig får den hårdeste lovgivning på området sammen med Sverige.

Reformen har delt befolkningen. Filmstjerner som Catherine Deneuve, der selv spillede en middelklasse-husmor, der prostituerede sig i Luis Buñuels film "Dagens Skønhed" i 1960'erne, er en af dem, som har underskrevet en støtteerklæring til reformen.

Over 90 procent af Frankrigs anslåede 20.000 til 40.000 prostituerede er udlændinge - først og fremmest kvinder fra Nigeria, Kina og Rumænien, viser tal fra regeringen.

Det er et radikalt andet billede end for et årti siden, da kun en af fem prostituerede var udlændinge, og dengang var organiserede kriminelle netværk langt mindre udbredte. Disse er i dag en stærkt medvirkende årsag til det nye lovudspil.

Der var fredag demonstrationer både for og imod lovforslaget ved Nationalforsamlingen, da lovforslaget var til debat.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip