Frankrig kritiserer Israels "nedslagtning" af civile i Gaza

Israelernes ret til at leve i sikkerhed retfærdiggør ikke "nedslagtningen af civile" i Gaza.

Så skarp lyder kritikken af Israels fremfærd i Gaza nu fra Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, skriver AFP.

- Israel og Frankrigs venskab går langt tilbage, og Israels ret til sikkerhed er ukrænkelig, men denne ret retfærdiggør ikke drab på børn og nedslagtningen af civile, lyder det i en udtalelse fra den franske udenrigsminister.

- Hvor mange flere døde skal der til at stoppe, hvad der efterhånden må kaldes for blodbadet i Gaza, tilføjer han.

Frankrigs præsident, François Hollande, udtrykte mandag under en mindehøjtidelighed for 100-års-dagen for udbruddet af Den Første Verdenskrig støtte til sin udenrigsminister.

Han kaldte konflikten i Gazastriben for en massakre og tilføjede, at "vi er nødt til at handle".

Fabius siger videre, at det internationale samfund må "pålægge" palæstinenserne og Israel en politisk løsning for at sætte en stopper for konflikten mellem Hamas og Israel, der har kostet hundredvis af civile liv.

- Der er brug for en politisk løsning, som, jeg mener, bør pålægges parterne af det internationale samfund, fordi de to parter - til trods for adskillige forsøg - ikke har evnet at nå til enighed, siger Laurent Fabius.

- Våbenhvile, pålæg om en tostatsløsning og sikkerhed for Israel - der er ikke andre løsninger, siger han.

Kritikken fra Frankrigs udenrigsminister kommer, dagen efter at endnu en FN-skole i Gazastriben blev ramt af israelsk militær. Angrebet kostede 10 mennesker livet, og det er sjette gang under den nuværende konflikt, at en FN-skole er blevet ramt.

FN har fordømt angrebene.

Mandag påbegyndte Israel en ensidig humanitær våbenhvile på syv timer i dele af Gazastriben. Men ifølge de palæstinensiske myndigheder har et israelsk angreb mandag formiddag ved en flygtningelejr i Gaza City kostet en otteårig pige livet og såret 30 andre.

Flere end 1700 palæstinensere har ifølge myndighederne i Gaza mistet livet under den nuværende israelske offensiv, som begyndte 8. juli.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip