Frankrig nægter at fjerne alkohol fra frokostbordet under møde med Irans præsident

Et møde mellem den iranske præsident Hassan Rouhani og den franske præsident Francois Hollande er blevet aflyst, efter Frankrig nægtede at fjerne vin fra frokostbordet under mødet, der skulle foregå i Frankrig.

Franskmændene insisterede på at servere lokal mad og vin, men iranerne krævede en halal-menu for at efterleve deres tro, skriver Daily Mail

Personer fra præsident Hollandes stab skal have sagt, at et “iransk-venligt” måltid ville have været imod franske værdier. For at give den iranske præsident en håndsrækning foreslog franskmændene i stedet, at parterne kunne mødes over morgenmad, hvor der ikke er vin på bordet.

Det ville præsident Rouhani tilsyneladende ikke. Mødet blev aflyst. 

Den iranske præsident er i øjeblikket på en tur rundt i Europa, hvor han mødes med statsledere og laver en række handelsaftaler, efter sanktionerne mod landet på grund af frygt for udvikling af atomvåben er blevet ophævet.

Mens Frankrig nægtede at tilpasse sig kravene, var Italien mere villige til at ændre nogle ting for at sikre, at visitten til landet gik ordentligt.

Læs også: Mysteriet som forundrer England: Hvem er manden, som rejste 250 kilometer for at dø?

Blandt andet holdt Italien vin af menuen ved de officielle middage, og landet dækkede også statuer af nøgne mennesker til. Det skete angiveligt ikke på forespørgsel af den iranske præsident, men fordi Italien gjorde det af egen drift.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip