Frankrig prygler Kroatien og stormer mod EM-semifinale

23/01/2016

Frankrig ser ud til at have fundet storformen i rette tid ved EM i håndbold i Polen.

Lørdag aften vandt de regerende europamestre den anden storsejr i træk i mellemrunden, da Kroatien i Krakow blev pulveriseret med cifrene 32-24.

Frankrig lagde grundstenen til sejren med en solid første halvleg, der resulterede i fransk pauseføring på 16-10.

Playmaker Nikola Karabatic satte spillet godt op til blandt andre stregspilleren Cedric Soirhando, og fløjene Luc Abalo og Michaël Guigou lavede hver fire scoringer i de første 30 minutter.

Fire minutter inde i anden halvleg var føringen udbygget til 19-10, og derfra havde kroaterne ingen mulighed for at komme tilbage.

Domagoj Duvnjak, der blev Kroatiens topscorer med fem mål, forsøgte ganske vist, men ene mand kunne han intet gøre.

Et af kampens højdepunkter indtraf, da Frankrigs 39-årige og meget velspillende målmand, Thierry Omeyer, cirka to minutter før tid scorede til 31-23 fra egen mållinje, da Kroatien spillede med en ekstra markspiller i angrebet.

Luc Abalo blev Frankrigs topscorer med seks mål.

Resultatet betyder, at Frankrig topper mellemrundens gruppe 1 med seks point efter to sejre.

Polen, Norge og Kroatien har alle fire point, men mens kroaterne har spillet to af holdets tre kampe i mellemrunden, har hverken polakkerne eller nordmændene endnu været i aktion.

Det sker senere lørdag aften, når Polen og Norge mødes i Krakow.

Makedonien og Hviderusland udgør bundholdene i gruppe 1 med hver nul point.