Frankrig rammer IS-mål i Syrien og langer ud efter Rusland

Den internationale koalitions indsats i Syrien bliver besværet af, at den militante bevægelse Islamisk Stat bruger kvinder og børn som menneskelige skjolde.

Det siger den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, fredag og oplyser videre, at franske kampfly har ramt mål tilhørende Islamisk Stat i Syrien natten til fredag.

- To Rafale-fly smed bomber mod en IS-træningslejr. Målet blev opnået, siger han til Europe 1 radio og tilføjer, at flere luftangreb vil følge.

Ifølge den franske forsvarsminister har "80 til 90 procent" af de russiske angreb til formål at styrke den syriske præsident, Bashar al-Assad, som er Ruslands allierede.

- Den russiske militære aktion i Syrien over de seneste ti dage er ikke målrettet Daesh. Deres vigtigste mål (er at sikre, red.) sikkerheden for Bashar al-Assad, siger han og bruger den arabiske betegnelse Daesh for Islamisk Stat.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde tidligere på ugen, at passivitet i Syrien risikerer at medføre en "total krig" i Mellemøsten.

Frankrig udførte sit første luftangreb i Syrien 27. september og har indtil videre fokuseret på Islamisk Stats højborg Raqqa i det nordlige Syrien.

- Vi ved, at der i Syrien, især omkring Raqqa, er træningslejre for udenlandske kombattanter, hvis mission ikke er at kæmpe for IS i Levanten, men at komme til Frankrig, til Europa, for at udføre angreb, siger Le Drian.

Han siger, at Islamisk Stat gemmer sig bag civile, som bruges som menneskelige skjolde, og det besværliggør luftangrebene.

- IS organiserer sig på sådan en måde, at børn, kvinder og civile er i frontlinjen.

- Lederne gemmer sig i skoler, moskeer, hospitaler, hvilket gør arbejdet for (den internationale, red.) koalition svær, siger han videre.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip