Frankrig slår Spanien og er finaleklar

24/01/2014

De franske håndboldherrer spillede sig fredag aften i EM-finalen med en sejr på 30-27 over Spanien.

Franskmændene ligner en svær opgave for Danmark, hvis det senere på aftenen lykkedes Ulrik Wilbeks landshold at slå Kroatien i den anden semifinale.

Frankrig var allerede i kampens begyndelse tæt på at lukke opgøret med en føring på fem mål efter 10 minutters spil.

Nikola Karabatic og holdkammeraterne så stærke ud både i angrebet og i forsvaret, mens desperationen var tydelig hos de spanske spillere.

Det skyldtes ikke mindst, at dommerne var særdeles gavmilde med at tildele franskmændene straffekast.

En sværm af franske tominuttersudvisninger var det halmstrå, som de spanske verdensmestre skulle bruge. Stille og roligt lukkede de modstandernes forspring og kom endda foran 14-12 før pausen.

Spanierne vandt perioden frem mod pausefløjtet med hele 8-1.

Anden halvleg blev en tæt affære, hvor Frankrig som oftest var foran med et enkelt mål, mens Spanien hang på. Stjernen Juan Canellas var med flere afgørende scoringer med til at bevare spændingen helt til slut.

I de sidste minutter tog Luc Abalo et stort ansvar for Frankrig i angrebet. Fløjspilleren scorede de tre mål, der reelt afgjorde affæren, mens Cyril Dumoulin i de franske mål bød ind med to-tre vigtige redninger.

Frankrig skal på søndag møde vinderen af den anden semifinale, som står mellem de danske EM-værter og Kroatien.