Frankrig slutter sig til USA i Syrien med kampfly mod IS

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

Frankrig vil udvide militære angreb på Islamisk Stat til også at omfatte luftangreb på gruppens medlemmer og stillinger i Syrien, siger præsident François Hollande.

- Jeg har bedt forsvarsministeren om fra i morgen at sende rekognosceringsfly ind over Syrien med henblik på at planlægge luftangreb på Daesh (Islamisk Stat, red.), siger Hollande på en pressekonference i Paris.

Hidtil har Frankrig - som Danmark - kun bidraget til kampen mod IS med kampfly i Irak, da den irakiske regering har efterspurgt militær støtte.

Styret i Syrien har ikke bedt amerikanerne og de øvrige koalitionsmedlemmer om at kaste bomber mod IS. USA har bombet IS i Syrien siden september 2014.

François Hollande slår fast, at franskmændene ikke vil sende soldater ind i Syrien. USA, som leder koalitionen, har også afvist "støvler på landjorden".

Det vil ifølge den franske præsident være urealistisk, da Frankrig dermed vil blive det eneste land, og soldaterne risikerer at blive "forvandlet til en besættelsesstyrke".

- Så det ønsker vi ikke. De regionale styrker må tage ansvar. Frankrig, derimod, vil arbejde på politiske løsninger, siger François Hollande.

Også den britiske regering overvejer angiveligt at sende kampfly til Syrien, men det kræver, at premierminister David Cameron får opbakning i parlamentet.

Cameron fik for to år siden nej til et sådant forslag.

/ritzau/AFP