Frankrig stålsat efter henrettelse: Nye luftangreb på IS

Franske kampfly har torsdag angrebet mål i Irak, da nye luftangreb blev gennemført for at ramme den militante gruppe Islamisk Stat (IS), der vinder frem i Irak og Syrien.

Dermed slår Frankrig til dagen efter, at en militant gruppe, der hævder at være tilknyttet IS i Algeriet, onsdag henrettede franskmanden Herve Gourdal, der blev bortført, da han søndag var ude at vandre i det nordafrikanske land.

De militante gav efter bortførelsen Frankrig en frist på 24 timer til at indstille angrebene mod IS, hvis ikke gidslet skulle miste livet.

Onsdag aften offentliggjorde Jund al-Khalifa, Kalifatets Soldater, videoen, hvor Herve Gourdal blev henrettet.

- Når vi står overfor den trussel, er der brug for at samles nationalt, sagde præsident François Hollande efterfølgende på et hasteindkaldt kabinetsmøde ifølge regeringens talsmand, Stephane Le Foll.

Drabet har ført til, at Frankrig har øget sikkerheden på offentlige steder, og at Frankrig erklærer sig klar til at støtte alle lande, der anmoder om hjælp til at bekæmpe terror.

- Forebyggende foranstaltninger mod risikoen for terrorisme vil blive styrket på offentlige steder og på transportområdet, lyder en erklæring fra Frankrig efter mødet.

På fredag flager Frankrig på halvt i tre dage for at mindes Herve Gourdal.

Luftangrebene er de første siden den 19. september, hvor Frankrig tilsluttede sig USA's militære aktioner i Irak.

Både Holland og Belgien har tilkendegivet, at de hver ønsker at støtte missionen mod Islamisk Stat med seks F16-fly.

Frankrig var imod Irakkrigen i 2003, men var et af de første lande til at gå ind i en aktiv rolle i kampen mod IS.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip