Frankrig tromler hen over svage Schweiz i målorgie

21/06/2014

Frankrig hørte ikke til de helt store favoritter før VM i fodbold i Brasilien.

Noget tyder på, at den opfattelse skal revideres, efter at det franske hold for anden kamp i træk hentede en storsejr ved slutrunden.

Frankrig bankede svage Schweiz med 5-2 i Salvador, og cifrene kunne nemt være blevet større, hvis franskmændene havde været lidt mere træfsikre.

Frankrig fører nu gruppe E med seks point for to kampe og en målscore på 8-2.

Holdet er endnu ikke matematisk sikret kvalifikation til 1/8-finalerne, men det kan ske senere fredag, når Honduras og Ecuador møder hinanden.

Frankrig indledte målscoringen mod Schweiz, da Olivier Giroud efter lidt over et kvarters spil headede bolden i mål med et kraftfuldt hovedstød.

Schweiz nåede lige at give bolden op, før Valon Behrami spillede bolden direkte hen til Frankrigs angrebsstjerne Karim Benzema.

Han tog imod gaven og spillede videre frem til Blaise Matuidi, der passerede Schweiz' målmand, Diego Benaglio, med et fladt skud i det korte hjørne.

Schweizerne var rystede, mens Frankrig kværnede derudad.

Efter cirka en halv time begik Johan Djourou et tåbeligt straffespark, da han stak benet ud og ramte Karim Benzema, der ellers var ved at løbe bolden ud over baglinjen.

Real Madrid-angriberen sparkede selv svagt, så Diego Benaglio kunne redde, og Yohan Cabaye sparkede foran et tomt mål returbolden på opstanderen.

Frankrig fik dog en enkelt scoring mere før pausen, da Mathieu Valbuena afsluttede et vellykket kontraløb med at score til 3-0.

Schweizernes tilbageløb kan i bedste fald betegnes som mindre heldigt.

I anden halvleg scorede Karim Benzema og Moussa Sissoko, og det lignede en tennissejr, der var på vej til franskmændene.

I stedet reducerede Schweiz to gange i de sidste 10 minutter ved Blerim Dzemaili og Granit Xhaka.

Til allersidst sparkede Karim Benzema bolden i mål, og Real Madrid-angriberen troede i et øjeblik, at han med fire scoringer havde bragt sig alene i front af VM's topscorerliste.

Dommeren havde imidlertid fløjtet opgøret af, inden bolden nåede i mål, og dermed blev det ved 5-2.

Schweizerne har trods lussingen fortsat gode muligheder for at spille sig videre.

Holdet, der har tre point, møder Honduras i den sidste gruppekamp.